Located on the rooftop of the newly renovated Marmara Taksim Hotel, the first thing that captures you is the breath-taking panoramic view of the city, which you may also admire with a delicious cocktail at the separated bar. The mirrors reflect the view throughout the restaurant that is illuminated by circular, modern chandeliers that almost resemble minimalist twirling dervishes. The simple lines of the decor is elegant. The details of mosaics, framed kilims and striped velvet cushions paralel the ethnicity of the food.
The menu is specialized in Anatolian regional cuisine, which encourages sharing. Sharing I find is the new trend of Istanbul restuarants that excuses highly priced minimal portions. At Raika however, one gets into the groove. It is because each appetizer and main course we had was delicately authentic in its preparation, thoughtfully modernized in its presentation, and deliciously rich in its flavors, which made each bite a precious delight! Our recommendations include topik, the red lentil balls, zucchini and herb fritters for starters, any kind of fillet and a "palace" rice for the main course.
For desserts, I'm going to have to go back. With pleasure. It may a bit heavy-handed if you're in a party mood. But for a group of friends who'd like to catch up or patrons who desire to escape the crowds, for a corporate business dinner or a romantic date, Raika's guests are as vertaile as the Bosphorus view it offers.
Size de olmuştur, arkadaşlarınızla bir bakıyorsunuz hep aynı yerlere gitmeye başlamışsınız. Geçtiğimiz haftalarda işte böyle bir farkındalık anında ablam, Mr. M, Pink Lady ve bendeniz, devamlı harika eleştiriler duyduğumuz Raika'yı bir deneyelim dedik. Beni bilirsiniz, genel olarak yeni açılmış hiper-popüler yerlere şüpheyle yaklaşıyorum önce. Ama bu sefer bütün güzel yorumları hakeden bir yer çıktı.
Yeni renöve edilmiş Marmara Taksim Otel'inin üst katında yer alan restorana girdiğinizde ilk dikkatinizi çeken, elinizde leziz bir kokteylle ayrılmış bar bölümünde de keyfine varabileceğiniz, insanın nefesini kesen panoramik şehir manzarası. Minimalist dervişleri anımsatan yuvarlak, modern şamdanlarla ışıklandırılmış restoranın etrafını saran aynalarda, her açıdan yansıyor manzara. Sade çizgileri olan dekor zarif. Mozaikler, çerçevelenmiş kilimler, çizgili kadife yastıklar gibi detaylarla yemeklerin etnikliğini paralelliyor.
Menü, paylaşmayı teşvik eden Anadaolu'nun yöresel yemeklerine odaklanmış. Paylaşmalık menüleri, Istanbul restoranlarının yüksek fiyatlı minimal porsiyonlara mazaret eden yeni bir trend olarak buluyorum. Raika'da ama herşey kıvamında. Çünkü her başlangıç ve ana yemek otantik bir incelikle hazırlanmış, duyarlı ve modern bir şekilde sunulmuş, zengin tatlarla lezzetlendirilmiş. Her lokma ayrı bir keyif! Favorilerimiz başlangıçlarda topik, mercimek köfte, mücver. Ana yemekte ise herhangi bir et veya saray pilavı.
Tatlıları denemek için yeniden gitmem lazım. Zevkle. Parti modundaysanız ortam ağır kaçabilir. Ama sohbet edip hasret gidermek isteyen bir arkadaş grupları, kalabalıklardan biraz kaçmak isteyenler için, ciddi bir iş yemeği veya romantik bir randevu için ideal. Raika'ya gelen misafirler, sunduğu manzara kadar geniş.
* All Photos by Rana Korgul








No comments:
Post a Comment