Bu sefer sadece bir hafta kaldığım için, hala New York'u özleyip hayaller kuruyorum sanki uzun mesafe bir ilişkide kendini bulan bir kız gibi. O yüzden bu hafta New York hakkında yazılar yazmaya karar verdim. Genelde arkadaşlarım gittiğinde ilk sordukları ''brunch için nereye gidelim?'' Ama cevabı tahmin edilenden daha komplike hale geliyor, o kadar yer ve yemek seçeneği var ki! Hayatı biraz kolaylaştırmak için, cevabı burada yazmaya karar verdim. Mahallelere göre kategorize edilmiş haliyle işte favorilerim:
TRIBECA:
Locanda Verde: My friend Marianna had made me walk all the way from Financial District as I, jet-lagged, kept whining "Are we there yet? We could have been gone some place closer." As I was devouring the Hazelnut French Toast, I was thrilled that she had dragged me to go to this vivacious Italian. Other than the French Toast, the other must is the ricotta cheese with honey. Warning: It's addicting.
Locanda Verde: Arkadaşım Marianna beni taa Financial District'den jetlag halimle yürütmüştü, ben ''Geldik mi? Keşke daha yakın bir yere gitseydik'' diye söylenirken. Ama fındıklı French Toast'u hapur hupur yerken minnettardım beni bu renkli İtalyan'a sürüklediği için. Bir diğer olmazsa olmaz, ballı rikotta peyniri. Uyarı: Bağımlılık yaratıyor.
SOHO:
Balthazar: I prefer going to wonderfully classic french bistro early week-days. I grab one of their copies of New York Times as I walk by the oak-lined bar, seafood displays on ice and marvelous cheese trays. I sit on one of the red booths and pick one of the fantastic egg dishes with difficulty, and read the paper along with the hums of classical music. If you go with a friend, don't skip on the overwhelmingly large and delicious bread basket straight from their own bakery.
Balthazar: Bu muhteşem klasik fransız bistroya hafta-içi erken saatlerde gitmeyi tercih ediyorum. New York Times'lardan birini elime alıyor, uzun meşe barı, buz üzerinde sergiledikleri deniz mahsülleri, ve enfes peynir tepsilerinin önünden yürüyerek, kırmızı koltuklardan birinde yerimi alıyorum. Zar zor yumurta yemeklerinden birini seçiyor ve gazeteyi hafifçe çalan klasik müzik eşliğinde okuyorum. Eğer bir arkadaşla giderseniz, kendi fırınlarından çıkan kocaman ve leziz ekmek sepetini alın mutlaka.
The Dutch: Located at a perfect corner on Sullivan, a cooler and younger alternative with a totally different ambiance, Locanda Verde's chef Andrew Carmellini's always-crowded hip new restaurant will get you pumped up for a day of shopping in Soho. From the nouveau American menu, I particularly love their fluff, hearty omelette that combines some of my favorites ingredients: oyster mushroom, asparagus and goat cheese.
The Dutch: Bambaşka bir ambiansla daha genç ve cool bir alternatif. Locanda Verde'nin şefi Andrew Carmellini'nin her zaman kalabalık, leziz kokteyller sunan yeni restoranı sizi tüm gün Soho'da alışveriş yapmak için hazırlayacaktır. Nouveau Amerikan menüsünde bayıldığım, mantar, kuşkonmaz, keçi peyniri gibi sevdiğim malzemelerle doldurulmuş dinçlenştirici omleti.
WEST VILLAGE:
Market Table: Half store-half restaurant, I've always loved this friendly place with its sophisticated rustic cooking. Even on a rainy day of gloom, their open kitchen, large windows and high ceilings create a bright and fresh ambiance, their generous staff cheering you on. From the seasonal American menu, my favorite is the Eggs Benedict.
Market Table: Yarı dükkan - yarı restoran, sofistike ve rustik yemekleriyle bu sevimli restoranı hep sevmişimdir. En yağmurlu ve kasvetli gün bile, açık mutfakları, geniş pencereleri ve yüksek tavanlarıyla parlak ve canlı bir ortam yaratır, cömert çalışanları sizi neşelendirir. Mevsimlik Amerikan menüsünden favorim Eggs Benedict.
EAST VILLAGE:
Prune: One of the few restaurants I don't mind getting up early for. A line of hipsters and locals with coffee in their hands starts forming around 9:30. As this small and cute restaurant serves the best Bloody Mary I've ever had, it makes up for the wait. From the eclectic and phenomenal menu, I highly recommend the unpredictable stewed chickpeas and to share the Dutch-oven pancakes for dessert.
Prune: Sabah erken kalkmaya itiraz ettirtmeyen nadir yerlerden biri. Saat 9:30'da oralı gençlerin ellerinde kahveleriyle sıra oluşturduğu bu ufacık tatlı restoran, hayatımda içtiğim en lezzetli Bloody Mary'i sunduğu için uzun beklemeleri telafi ediyor. Eklektik ve harika menüsünde sıradışı ağır ateşte pişen nohutu deneyin. Tatlı olarak da kalın tavada kocaman pancake'i paylaşın.
LOWER EAST SIDE:
Clinton Street Baking Company: Speaking of pancakes, here is another small restaurant that keep patrons wait for long hours on weekends, but for a good reason. The pancakes are to die for. My preference is the banana-walnut over blueberry, and if you're getting something savory, make sure it comes with a freshly-baked biscuit. If you have a choice, try to go during week-days to this modest, diner-like restaurant.
Clinton Street Baking Company: Hazır pancakes demişken, işte haftasonları müşterilerini uzun saatler bekleten bir başka yer daha, ama haklı bir sebebi var. Pancake'ler inanılmaz! Ceviz ve muzlu'yu yabanmersinliye tercih ediyorum ve tuzlu birşey seçerseniz, mutlaka yanında fırından yeni çıkmış biscuit olmasına dikkat edin. Eğer gidebilirseniz, bu mütevazi, diner tarzı restorana hafta içi gitmenizi tavsiye ederim.
Freemans: At the end of a hidden alleyway, you'll find a place that feels more like a British hunting lodge, with geese and deers on the walls, vintage paintings and intimate dining rooms. I love coming to this warm gastro-pub Sunday afternoons, when the brunch rush has calmed down a bit. I love their savory dishes over sweet. Their burger is fantastic for hang-overs.
Freemans: Dar bir geçidin sonunda saklı, duvarlarında asılı kaz ve geyik kafaları, antika tablolar ve sessiz yemek salonlarıyla, Amerikan diner'ından çok İngiliz avcı kulübesine gelmiş gibi hissedeceksiniz. Buraya brunch kalabalığı biraz dindikten sonra, geç akşamüstü gelmek hoşuma gidiyor. Tatlı yemeklerinden çok tuzlularını daha çok seviyorum. Burger'ları hang-over için ideal.
MEATPACKING DISTRICT:
Pastis: I love the 1920s Paris. With its distressed mirrors, globe lights and newspaper racks, this cheerful bistro has re-created it for us. Another successful Keith McNally creation, always bright and happy, it's one of those landmark places that I can count on to cheer me up. Feel free to order anything on the menu, and you'll be pleased.
Pastis: 1920'ler Paris'e bayılıyorum. Eskitilmiş aynaları, kocaman küre ışıkları, gazete askılıklarıyla, bu neşeli Fransız bistro o zamanları bizim için yeniden yaratmış sanki. Bir başka başarılı Keith McNally kreasyonu, her zaman aydınlık ve canlı, bu klasik New York restoranına keyfimi yerine getirmesi için güvenebilirim.
UNION SQUARE:
ABC Kitchen: Eco-friendly restaurant that serves only from local suppliers is best known for its organic produce. Located at the mega interior design store ABC Carpet & Home, the decor is shabby chic country meets Scandinavian coolness. Small brunch menu is to the point and delicately balanced. Each item on it is absolutely superb. A fun fact: you can also purchase the lovely dinnerware and furniture.
ABC Kitchen: Çevreyi koruyucu tutumuyla, her zaman yerli satıcılardan organik ürünler kullanmasıyla tanınıyor. Mega iç tasarım dükkanı ABC Carpet & Home dükkanında yer alan restoranın dekoru tatlı şık country ile İskandinav sadeliğini bir araya getiriyor. Ufak brunch menüsü tam kıvamında ve incelikle dengelenmiş. Menüdeki her şey enfes. İlginç bir bilgi: Güzel mi güzel porselenleri ve mobilyaları satın alabilirsiniz.
Tarallucci e Vino: No tables available at ABC Kitchen? Worry no more. Just hop over a couple of blocks to this cozy Italian wine bar and grab yourself one of the best Italian coffee in town and get rid of your dissappointment with their divine pastries. Especially if you are in a hurry, this is the perfect quick stop for breakfast / brunch. Very Rome.
Tarallucci e Vino: ABC Kitchen'da masa bulamadınız mı? Üzülmeyin. Birkaç blok ötedeki tatlı ve sıcak İtalyan'a zıplayıp şehrin sunduğu en lezzeli İtalyan kahvelerinden birini içip, hayal kırıklığınızı nefis hamur işleriyle giderin. Özellikle aceleniz varsa, burası kahvaltı / brunch için ideal bir yer. Tam Roma'lık.
UPPER WESTSIDE:
Café Lalo: I visited my sister when she was going to Columbia University. I was sixteen and because she was studying for the New York bar exam at the time, I had all this free time to wonder around the Upper Westside. My favorite place was the colorful, nostalgic, pseudo European Café Lalo. I used to manage picking a dessert from over a hundred on the window display, and write letters to Queen Z, telling her, "Decided! When I grow up, I will live in New York." So despite the slow service, this cafe has a special place in my heart.
Café Lalo: Ablam Columbia Üniversitesi'ndeyken onu ziyaret etmiştim. 16 yaşındaydım ve kendisi New York bar sınavlarında hazırlandığında, Upper West Side'ı gezecek bol boş vaktim olurdu. En favori yerim renkli, nostaljik, eski Avrupa tarzıyla Café Lalo'ydu. Vitrindeki yüzü aşkın tatlıdan birini seçmeyi başarıp, Queen Z'ye mektuplar yazardım, ''Karar verdim! Büyüyünce New York'da yaşayacağım,'' diye. O yüzden, yavaş servisine rağmen buranın kalbimde özel bir yeri var.
UPPER EASTSIDE:
Café D'Alsace: Introduced to me by the local DJ. G, I immediately fell in love with their exquisitely colorful tiles, vintage seltzer bottles lined at the bar, and the old-fashioned posters on the walls. French menu with German influences, the front runner is their first-rate sausages. But feel free to order anything at this charming brassarie, you won't be dissappointed.
Café D'Alsace: Lokal DJ. G beni tanıştırdığında, nefis renkli fayansları, barda dizili antik seltzer şişeleri ve eski tarz posterleri gördüğüm anda bayıldım. Alman etkili Fransız menüsünde öne çıkan birinci sınıf sosisleri. Menüden canınız ne çekerse söyleyin, hayal kırıklığına uğramazsınız.
I hope this inspires a visit. And please note that all these restaurants are also perfect for cocktails and dinner. Bon Appetite!
Umarım bir ziyaret ilham etmiştir. Unutmayın, bu restoranlar kokteyl ve akşam yemekleri için de harika. Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment